Пропонуємо Вам вибрані цитати українських політиків з 24 вересня по 1 жовтня.

«Свого часу імператор Калігула остаточно втратив розум і проголосив свого коня по кличці Інцитат сенатором. В історії цей приклад став символом свавілля і безвідповідальності керівника держави. Через дві тисячі років цей «подвиг» повторив Янукович», - лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко про відміну політреформи 2004 року.

«Потрібно читати те, що написане, і не потрібно нічого додумувати. Хлопці, вистачить нюхати, читайте. Розумні люди в КСУ все продумали», - регіонал Михайло Чечетов радить опозиції вчитатися у рішення КСУ щодо політреформи.

«У Верховної Ради з'являться всі підстави задуматися, як працюватиме найвищий законодавчий орган. Чесно кажучи, до певної міри втрачається мотивація в коаліції і опозиції», - голова ВР Володимир Литвин вважає, що відміна політреформи 2004 року зменшує мотивацію для роботи коаліції.

«Конституційний суд, починаючи з 2004 року, перетворився на політичний макогін або політичний бутик, де можна замовляти будь-яке рішення», - перший Президент України Леонід Кравчук оцінив роботу КСУ з 2004 року.

«Я завжди говорив про це виключно з юридичної точки зору, що вона була проведена з грубим порушенням, і тепер бумерангом ударила», - народний депутат України декількох скликань Степан Хмара про політреформу 2004 року.

«Ті, хто хоче продовжити смуту, намагаються висмоктати з пальця те, чого немає у рішенні КСУ. Але хіба мало що кому хочеться. Стара політреформа померла! Її немає!», - регіонал Михайло Чечетов про відміну політреформи-2004.

«Дуже прикро говорити, але дійсно ми бачимо, як до України продовжують експортувати «путінський» сценарій: в обхід законів Президент і його політична сила хочуть встановити в державі одноосібне, однопартійне правління», - нунсівець Андрій Парубій вважає, що в Україні фактично стався конституційний переворот.

«Голова Конституційного суду, макіївський маріонетка сьогодні зачитав рішення про початок українського ДКНП», - лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко називає українським ДКНП рішення Конституційного Суду про повернення до редакції Конституції 1996 року.

«Комусь це розповісти на Заході, в цивілізованій країні - вони скажуть: ні, це, мабуть, ви розповідаєте якийсь фільм жахів. Це не фільм жахів - це сьогодення України», - колишній перший віце-прем'єр-міністр України Олександр Турчинов про ситуацію в Україні.

«Буде все: буде вам і білка, буде і свисток», - прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що в Україні до Євро-2012 будуть нові потяги.

«Ви собі не уявляєте, скільки за короткий час ви собі вже ворогів нажили. Ми трішки оберігаємо від цієї інформації», - Президент України Віктор Янукович повідомив голові Держкомпідприємництва Михайлу Бродському, що у нього багато ворогів.

«У нас ті люди, які сьогодні стабільно і чітко вірять в Україну, вони не ламаються - ні у вас, ні серед команд інших областей, ні серед керівництва партії», - лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко запевнила, що представники її команди міцно стоять на принципах захисту інтересів України.

«Умовно кажучи, це буде хтось а-ля новий Шуфрич. Людина, яка була дуже-дуже близька, дуже-дуже віддана, і яку дуже брутально викинули», - народний депутат Тарас Чорновіл про наступного президента України.

«У принципі, я вважаю, це нормально. Вночі люди повинні спати, повинні відчувати себе спокійно», - віце-прем'єр-міністр Володимир Сівкович схвалює введення у ряді регіонів заборони на продаж алкоголю в нічний час.

«Тому що кишені у них за багато років виросли, знаєте, до п'ят», - Президент України Віктор Янукович про чиновників.

«Велика Україна, але відступати нікуди, окупантів треба гнати... Ми зробимо ревізію системи і зможемо зупинити цей владний бульдозер», - лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко заявляє, що її партія здолає всі перешкоди.

«З тими темпами розпаду, які сьогодні демонструє тимошенківська «Батьківщина», незабаром буде потрібний мікроскоп, щоб побачити все, що залишилося від неї», - регіонал Михайло Чечетов упевнений, що через пару років партія «Батьківщина» остаточно зникне.

«Коли хтось стоїть за спиною, у мене руки завжди неспокійні», - Президент України Віктор Янукович звернувся до донецького губернатора Анатолія Блюзнюка, який стояв позаду нього.

«Ми хочемо лише труси, які носив німець, потім угорець, потім поляк, а потім ще хтось у Голландії, якийсь член одностатевої сім'ї. Ми носитимемо ці труси - це межа наших мріянь», - донецький губернатор Анатолій Близнюк про заборону секонд-хенду.

«Я хотіла б йому розповісти, що коли у людини такий зріст, великий розмір і вона вживає таке прислів'я, як «Донбас порожняк не гонить», вона не може бути боягузом і не може боятися», - лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко сподівається на конструктивну розмову з Президентом України Віктором Януковичем.

«Це в її стилі, її характер, а всі її риси загострилися в результаті комплексів, які вона придбала після програшу на президентських виборах», - заступник глави АП Ганна Герман про лідера «Батьківщини» Юлію Тимошенко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2757