Учора вісім політичних сил, які формують фракції БЮТ і НУ-НС, підписали заяву про створення об'єднаної опозиції і почали формувати опозиційний уряд.

Зокрема, заяву підписали лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, лідер партії «Народна самооборона» Юрій Луценко, лідер Європейської партії України Микола Катеринчук, лідер Народного Руху України Борис Тарасюк, лідер Партії захисників вітчизни Юрій Кармазін, лідер Християнсько-демократичної партії Володимир Стретович, а також представники Української соціально-демократичної партії Олена Шустик і партії «Реформи і порядок» Сергій Соболєв.

Слід зазначити, що згідно чинному Регламенту Верховної Ради, опозиція створюється фракціями, а не окремими партіями. Тому, для входження в офіційну опозицію потрібно як мінімум 37 багнетів від НУ-НС. Якщо ж цього не відбудеться, то доведеться вносити зміни до Регламенту.

Про свій перехід в опозицію, крім лідера БЮТ Юлії Тимошенко, також заявили лідер парламентської групи «За Україну!» В’ячеслав Кириленко, лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк. Крім того, свою опозицію може оголосити «Наша Україна» і Віктор Ющенко.

Зможуть опозиціонери об'єднатися в одне ціле чи їх чекає доля героїв байки Крилова «Лебідь, щука і рак»?

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

862