Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко підкреслює важливість парламентських контактів для розвитку українсько-російських відносин. Про це Грищенко сказав журналістам за підсумками зустрічі із спікером Ради Федерації РФ Сергієм Мироновим.

«Зараз відкривається нова сторінка у відносинах між двома країнами. І звичайно, парламентське вимірювання матиме велике значення», - сказав Грищенко.

Він переконаний, що за підтримки парламентів двох країн сторони зможуть не лише поліпшити атмосферу дружби і стратегічного партнерства, але й наповнити її реальним змістом, повідомляє «УНІАН».

На думку Грищенка, в цьому плані особливо важливі домовленості про те, що парламентарії будуть задіяні в зміцненні міжрегіональної співпраці.

У свою чергу, Миронов зазначив, що 7-9 вересня в Іркутську пройде під егідою Ради Федерації РФ черговий Байкальський міжнародний економічний форум.
«Я думаю, що делегація українських парламентаріїв, представників регіонів допоможе встановити прямі контакти між регіонами Росії й областями України для майбутньої позитивної співпраці», - сказав Миронов.

Також він привітав Грищенка з призначенням на посаду міністра закордонних справ і охарактеризував його як блискучого дипломата, професіонала і патріота України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

469