Прокуратура Шевченківського району Києва здійснює процесуальне провадження у кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення від сплати податків з боку посадових осіб ТОВ «Карпатигаз».

За інформацією прес-служби наглядового відомства, протягом 2011-2013 років під час операцій з продажу природного газу, газового конденсату і поставки нафтопродуктів посадові особи підприємства безпідставно занизили фінансові зобов'язання перед державою на загальну суму понад 20,2 млн гривень.

Крім того, формуючи податкову звітність, службовці ТОВ «Карпатигаз» майже на 300 тис. гривень зменшили розмір податку на прибуток, а також ухилилися від сплати за природний газ в сумі 26,3 млн гривень.

«Загальна сума несплачених до бюджету коштів становить близько 47 млн гривень», - уточнили в прокуратурі.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 212 КК України (умисне ухилення від сплати обов'язкових платежів).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводить слідче управління фінансових розслідувань ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС  в м. Києві. Його хід перебуває на контролі прокуратури міста Києва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

43