У Херсоні розпочав роботу Єдиний центр допомоги переселенцям. Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

«10 грудня у м. Херсон розпочав роботу Єдиний центр з надання консультаційно-роз'яснювальних послуг громадянам України, які перемістилися в Херсонську область з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що мета центру - комплексне вирішення питань щодо забезпечення першочергових потреб вимушених переселенців.

Згідно з повідомленням відтепер у спеціальному приміщенні в будівлі Херсонської облдержадміністрації на проспекті Ушакова, 47, з понеділка по п'ятницю чергуватимуть представники департаментів соціального захисту населення, освіти і науки, охорони здоров'я, економічного розвитку, управлінь цивільного захисту населення, Державної міграційної служби, житлово-комунального господарства, Головного управління ДержНС та ін.

За даними прес-служби, така комунікація структур є необхідною, оскільки значно полегшує і прискорює як отримання необхідної інформації та консультацій, так і вирішення реальних потреб жителів Донбасу та АР Крим, які прибули на Херсонщину.

У ДержНС також розповіли, що на сьогодні в області зареєстровано 8063 внутрішньо переміщені особи, в тому числі 2186 дітей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42