Зведення містечок для тимчасового проживання переміщених осіб із зони антитерористичної операції на сході України має завершитися до кінця року. Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, інспектуючи хід робіт з розгортання модульного містечка в Харкові, повідомляє його прес-служба.

«Монтаж модульних будівель для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб з Донецької і Луганської областей і необхідних інженерних комунікацій необхідно завершити до кінця цього року», - сказав він.

Згідно з повідомленням, у Харкові завершено проведення комплексу робіт з монтажу 189 модулів, підключення їх до інженерних мереж та укомплектування меблями.

За даними прес-служби, залишилися роботи з підключення резервного генератора, облаштування території та підключення міста до міських мереж електропостачання.

Відзначається, що готовність міста оцінюється на 99%.

Як повідомляв ForUm, станом на 10 грудня у трьох областях України встановлено 48 будинків модульного типу.

Нагадаємо, проект з надання тимчасового житла мешканцям Донецької та Луганської областей в зимовий період реалізується на кошти, виділені урядом Німеччини Німецькому товариству міжнародного співробітництва (GIZ). Всього селище розраховане на 488 осіб, у ньому буде розміщено 36 модулів для проживання сімей. Перші три сім'ї переселенців з Донбасу отримали сертифікати на проживання 14 жовтня - під час візиту в Харків федерального міністра економічного співробітництва та розвитку Німеччини Герда Мюллера. Станом на 29 листопада у списку на поселення значилось понад тисячу переселенців.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом