На Донбасі проти українських силовиків воюють 32,6 тис. осіб. Про це заявив генерал-майор, представник Генерального штабу Збройних сил України Олександр Розмазнін під час круглого столу в Києві.

«Безпосередньо на території України присутність Росії ми оцінюємо від 6 до 10 тис. - це військовослужбовці збройних сил РФ. Це 7 батальйонних тактичних груп, одна ротна тактична група, зведений загін, у тому числі окрема рота Кантемирівської танкової дивізії та частини спецпризначення, бригади, полки й інше», - сказав Розмазнін, повідомляє УНІАН.

«Взагалі разом із незаконними збройними формуваннями на території Луганської та Донецької областей перебувають 32 685 тис. осіб. Було раніше 34 тис., потім 32,4, а тепер 32,6 тис., тобто відбулося певне збільшення», - зазначив він.

«Я сказав тільки про групи збройних сил. У нас (на території України. - Ред.) перебувають підрозділи внутрішніх військ, спецназ внутрішніх військ Росії, ми їх бачимо», - додав Розмазнін.

Крім того, за його словами, на кордонах з Україною перебувають понад 50 тисяч російських військових.

«На кордонах з Україною стоять понад 40 батальйонних тактичних груп Росії, 4 ротні тактичні групи, велика угруповання авіації. У кількісному плані - більше 50 тисяч», - заявив він.

Як повідомляв ForUm, раніше Розмазнін заявив, що на Донбасі проти українських силовиків воюють 32,4 тис. осіб, з яких 6-10 тис. - військові Збройних сил Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32