У самопроголошеній Донецькій народній республіці готові дотримуватися перемир'я 9 грудня при рівноцінних діях української сторони, заявив депутат верховної ради ДНР Мирослав Руденко.

«Донбас завжди виступав за мир. Безумовно, ми відкриті до будь-яких мирних ініціатив, у тому числі й так званого «дня тиші», і готові дотримуватися перемир'я», - сказав він, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Між тим, за словами Руденка, ополченці сподіваються на обопільне дотримання припинення вогню.

У свою чергу агентство «Новоросія» наводить слова спікера народної ради ДНР Андрія Пургіна, який заявив: «Група, в яку входять наші й українські військові, за посередництва ОБСЄ і російської сторони домовилася про припинення вогню з 9 грудня».

Пургін зазначив, що умови перемир'я йому поки невідомі.

За даними «Новоросії», глава самопроголошеної Луганської народної республіки Ігор Плотницький також підтвердив інформацію про припинення вогню 9 грудня.

«На словах було названо, що приблизно в цих числах. У нас письмового підтвердження цього немає. Якщо вони приїдуть в найближчі дні, підпишуть, значить, буде», - сказав Плотницький, якого цитує агентство на своєму сайті.

Раніше в четвер в ході наради президента України Петра Порошенка з керівниками силових відомств були визначені заходи стосовно забезпечення виконання мінських домовленостей щодо «дня тиші», який повинен початися 9 грудня.

Нагадаємо, за даними ОБСЄ, українські військові домовилися з представниками самопроголошеної Луганської народної республіки про припинення вогню і відведення важкої техніки від лінії зіткнення сторін з 5 грудня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом