У керівництві самопроголошеної Луганської народної республіки (ЛНР) підтверджують готовність до діалогу з Києвом з питань мирного врегулювання у форматі контактної групи в Мінську. Про це заявив повноважний представник ЛНР на переговорах у Мінську Владислав Дейнего.

«Ми будемо всіляко сприяти тому, щоб черговий раунд контактної групи пройшов до кінця року. Сьогодні така зустріч не відбудеться, оскільки фізично зібратися і встигнути до Мінська за такий короткий час практично неможливо, проте я не виключаю можливості проведення такої зустрічі, наприклад, завтра або післязавтра. Ми готові, чекаємо відповідної реакції Києва», - заявив Дейнего.

Він пояснив, що в суботу не можна виключати проведення відео-скайп-конференції контактної групи по інтернету.
«Проте в ідеалі, звичайно, такий відеоконференції недостатньо, необхідна очна зустріч», - сказав представник ЛНР, повідомляє Інтерфакс.

Дейнего пояснив, що за підсумками зустрічі 24 грудня делегації ЛНР і ДНР підготували два проекти документів.

«Перший - це проект протоколу мінської зустрічі, другий - це проект односторонньої заяви, яке пропонується зробити кожній стороні щодо дотримання раніше досягнутих мирних домовленостей. Проект цього документа вже направлений нами в ОБСЄ», - сказав він.

Представник ЛНР не уточнив зміст документів.

Крім того, він заявив, що в ЛНР не проти участі колишнього президента України Леоніда Кучми в якості представника Києва на переговорах у Мінську.
«На цьому етапі фігура Кучми нас влаштовує. Зараз потрібно думати не про окремі персоналії, а про те, щоб у будь-якій формі виходити з глухого кута», - сказав Дейнего.

Напередодні представники самопроголошених Донецької та Луганської народних республік провели обмін полоненими з Києвом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

40