Відносини з міжнародними партнерами для української влади важливіші за поступки Ігорю Коломойському. Таку думку висловив Forum'у політолог, директор Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, коментуючи прийняття та скасування деяких рішень в інтересах групи «Приват».

На думку Фесенка, зокрема, рішення Державіаслужби про запровадження нового порядку призначень на маршрути зачіпало роботу зарубіжних компаній-партнерів України.

«Спочатку люди Коломойського в традиційному стилі пролобіювали відповідне рішення. А коли це призвело до резонансного конфлікту інтересів, де були порушені, в тому числі, інтереси міжнародних компаній, то наші міжнародні партнери вже пояснили керівництву країни, що так робити неправильно, нецивілізовано. Для Президента і прем'єр-міністра інтереси нормальних відносин з нашими міжнародними партнерами набагато важливіші за дрібні поступки Коломойському», - пояснив політолог.

При цьому Фесенко висловив думку, що група «Приват» поводиться «агресивно».

«Погано, що Коломойський цього не розуміє. Занадто великі апетити і занадто агресивна поведінка. Це проблема. Треба трохи обмежувати свої апетити, брати до уваги особливості нинішньої ситуації», - уклав політолог.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що заступника голови Дніпропетровської ОДА Геннадія Корбана допитали в Генпрокуратурі. Корбана викликали на допит в ГПУ з привожу трьох справ, одна з яких стосується конфлікту з головою Держземагентства України Сергієм Рудиком, дві інших - конфлікту з дніпропетровським прокурором Романом Федиком.

Також повідомлялося про те, що НАК «Нафтогаз України» ініціювала перегляд складу аукціонного комітетуна торгах з продажу нафти і нафтопродуктів, вироблених держкомпаніями. Про це йдеться в листі виконавчого директора «Нафтогазу» Андрія Пасішника, адресованому екс-міністру енергетики та вугільної промисловості України Юрію Продану.

За словами директора Центру політичних досліджень Михайла Погребинського, лоукост-компанії відбирають прибуток у «Міжнародних авіаліній України». Таку думку експерт висловив, коментуючи заяву генерального директора компанії Wizz Air про те, що вона може бути закрита в зв'язку з введенням нового порядку призначень на маршрути.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32