Голова Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський шантажує центральну владу, щоб перебувати в особливому становищі. Таку думку в коментарі ForUm'у висловив політолог Володимир Цибулько.

«Мені здається, Коломойський спробував створити додатковий центр впливу в країні. Він проводить демарші проти чиновників центральної влади. Історія з призначенням Сергія Рудика головою Держкомзему, заяви про потрійне громадянство - це постійний тролінг влади. Коломойський намагається показати, що є влада номінальна, а є влада вулиці, яку він очолює», - вважає Цибулько.

На думку політолога, президент не ризикує поки вступати у відкритий конфлікт з головою Дніпропетровської ОДА.

«Але рано чи пізно всьому приходить кінець. З початком роботи коаліції і формуванням Кабміну почне формуватися корпус голів ОДА. І тут вже всі вимоги законодавства повинні бути враховані. Наскільки мені відомо, призначені іноземці (на посади міністрів - Ред.) заявили про відмову від попередніх громадянств. Зараз Ігор Коломойський шантажує центральну владу, щоб жити в особливому форматі. Або він стане партнером влади, або почне розігрувати сепаратистські сценарії в Дніпропетровську», - сказав він.

При цьому, експерт вважає, що найближчим часом знову актуалізується тема децентралізації влади в Україні.

«Якби велася боротьба не тільки за свої інтереси і тендери, які він вирвав із зубів влади, а за інтереси всіх регіонів, то ситуація була б дещо інша. Якщо президент буде тягнути з вирішенням цієї проблеми, то може виникнути принизливий сценарій для всієї держави», - зазначає Цибулько.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

37