Для команди Коломойського патріотизм, захист революції і вірність ідеалам Майдану - це всього лише ширма та антураж. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України - From-UA повідомив політолог, керівник центру «Третій сектор» Андрій Золотарьов.

На думку експерта, сьогодні голова Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський намагається заробити бали на темі продовження революції.

«Насправді це мало відповідає дійсності, оскільки першочергова мета Коломойського - це прибуток. І щоб у цьому переконатися, давайте порівняємо ціни на перельоти в МАУ та інших авіакомпаніях. Картина маслом: ціни на нафту падають, а українці платять ту ж саму ціну. Монополізація, отримання надприбутку - це фірмовий почерк команди Коломойського у вирішенні економічних питань, і вона захищає свої інтереси, продовжуючи «стригти» українців. А все інше - патріотизм, захист революції, вірність ідеалам Майдану - всього лише ширма та антураж», - каже експерт.

Золотарьов вважає, що конфлікт між Президентом Порошенком і губернатором Коломойським може призвести до розколу не тільки парламентської коаліції, але і всієї країни.

«Про те, що Новоросію будують не Путін з Царьовим, а Коломойський, я казав ще в травні. Багато хто вважає, що я зводжу наклеп на патріотичного олігарха... Коломойський насамперед патріот свого гаманця: у програші не залишається», - зазначає політолог.

Спусковим ж гачком до відновлення конфлікту між губернатором Дніпропетровщини та Президентом України, на думку експерта, стали результати виборів.

«Вся коломойська рать страждає тим, що переносить методи бізнесу на політичні реалії, а звідси - низка стратегічних помилок. Зверніть увагу: навесні, коли регіонали були деморалізовані, Коломойський набирав очки. На виборах його команда вирішила використовувати стратегію розколу, і ця конфронтаційна лінія спровокувала божевільні тактичні дії на кшталт спилювання білбордів «Опозиційного блоку» та інформаційної війни. Все це призвело до того, що виборець Партії регіонів мобілізувався і пішов на вибори. Це ж, у свою чергу, в межах Дніпропетровської області вилилося в досить провальні для Коломойського результати», - зазначає Золотарьов.

Все це, разом з іншими діями, дало привід говорити про війну.

«Але війни зараз не буде, тому що ні та, ні інша сторона до повноцінних бойових дій не готова. Вони прекрасно розуміють, що це може закінчитися не тільки розколом коаліції, але й розколом країни. Поки єдиною очевидною ознакою конфлікту є порушення кримінальних справ стороною Президента. Коломойська ж сторона активно педалює тему корумпованості. Якщо і буде щось, схоже на перемир'я, це виглядатиме приблизно так само, як і на українському «Далекому Сході» - ні війни, ні миру», - зазначає експерт.

Після Нового року, продовжує політолог, ми побачимо продовження цієї війни, тільки в більш серйозних і масштабних формах.

«Відбудеться перегрупування сил: опоненти Коломойського прагнутимуть рухатися в бік Президента, а Коломойський - це буде формат зв'язки Яценюк-Коломойський. Очевидно, що Ігор Валерійович поки не отримав від Яценюка того, чого очікував. Але це лише питання часу. Лінія конфлікту позначена», - резюмував Золотарьов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що заступника голови Дніпропетровської ОДА Геннадія Корбана допитали в Генпрокуратурі. Корбана викликали на допит у ГПУ за трьома справами, одна з яких стосується конфлікту з головою Держземагентства Сергієм Рудиком, дві інших - з дніпропетровським прокурором Романом Федиком.

Також повідомлялося про те, що НАК «Нафтогаз України» ініціював перегляд складу аукціонного комітету на торгах з продажу нафти і нафтопродуктів, вироблених держкомпаніями. Про це йдеться в листі виконавчого директора «Нафтогазу» Андрія Пасішника, адресованому міністрові енергетики та вугільної промисловості України Юрію Продану.

За словами директора Центру політичних досліджень Михайла Погребинського, лоукост компанії відбирають прибуток у «Міжнародних авіаліній України». Таку думку експерт висловив, коментуючи заяву генерального директора компанії Wizz Air про те, що вона може бути закрита в зв'язку із введенням нового порядку призначень на маршрути.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

75