Азіатські фондові ринки зросли у вівторок, 2 грудня, під впливом місцевих новин.

Японський індекс Nikkei піднявся на 0,4 відсотка до семирічного максимуму, оскільки інвестори припускали, що Банк Японії займається скупівлею акцій, і не звернули уваги на зниження кредитного рейтингу Японії агентством Moody's Investors Service.

Південнокорейський індекс Korea Composite Stock Price Index (KOSPI) зріс на 0,03 відсотка. Акції найбільшого в країні нафтопереробника SK Innovation та суднобудівної компанії Hyundai Heavy Industries подорожчали на 1,3 відсотка, повідомляє Reuters.

Ринок сподівається на додаткові стимулюючі заходи Центробанку, отримавши повідомлення про слабке зростання експорту, сповільнення інфляції та виробничої активності в країні.

Індекс Гонконгської фондової біржі Hang Seng піднявся на 1,2 відсотка, а індекс китайських компаній, що торгуються в Гонконгу, - на 2,8 відсотка, здебільшого за рахунок фінансових компаній Китаю. Інвестори в Шанхаї купили гонконгських акцій на 300 мільйонів юанів за денної квоти в 10,5 мільярда юанів ($1,7 мільярда).

Індекс шанхайської біржі Shanghai Composite додав 3,1 відсотка, що стало найкращим підсумком сесії з вересня 2013 року. Котирування банків Bank of Communications, China Merchants Bank і China Minsheng Bank зросли на максимально дозволені в ході однієї сесії 10 відсотків. Аналітики пояснили зростання очікуванням, що Центробанк знизить вимоги до резервів банків.

Інвестори в Гонконзі купили китайських акцій на 3,31 мільярда юанів за денної квоти в 13 мільярдів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25