Доктор з соціальних комунікацій Олександр Чекмишев упевнений, що банківську систему розгойдали не ЗМІ, а паніка українців, яких загнали в паніку самі банкіри. Про це пише «Взгляд».

«Одна з головних проблем української влади - невміння забезпечити якісну комунікацію, як безпосередньо з медіа, так і у використанні медіа в ролі інструменту, містка для якісної комунікації, зв'язку з громадянським суспільством», - сказав Чекмишев.

За його словами, це проблема всієї української влади - незалежно від того, під якими гаслами і в які часи вони приходили.

«Дивіться - за весь час української кризи - починаючи з осені, з Майдану (а потім були драматичний лютий, Крим, АТО) - за весь цей час ніхто - ні попередній глава НБУ, ні нинішня - не пояснювали зрозуміло українцям, що все-таки насправді відбувається, які кроки вони зобов'язані робити і якими будуть наслідки. Народ чекав цього пояснення і, враховуючи градус патріотизму, що зашкалює, та соціальної відповідальності, зміг би будь-яке чесне пояснення зрозуміти і прийняти», - каже Чекмишев.

Експерт вважає, що достатньо було через ті ж ЗМІ пояснити людям, чого чекати і як розумно поводитися в тій чи іншій ситуації.

«І все - жодних проблем не виникало б. Людям у краватках потрібно навчатися не тільки професійно виконувати обов'язки у своїх кабінетах, але й бути професійними комунікаторами, елементарно медіа-грамотними людьми», - підсумував Чекмишев.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27