Спікер Держдуми Сергій Наришкін сподівається на діалог між Києвом і Донбасом в рамках дотримання Мінських домовленостей.

«Я дуже сподіваюся, що після минулих виборів підуть не нікчемні санкції, а реальні кроки з налагодження сталого діалогу між центральною українською владою та представниками Донбасу в руслі домовленостей, досягнутих у Мінську за пропозицією президента РФ», - заявив Наришкін.

На його думку, «в Україні після антиконституційного державного перевороту відбуваються трагічні події». «Ви пам'ятаєте, з чого почалося? Рік тому люди в Києві вийшли на Майдан з вимогами усунути від влади олігархів та нечесних чиновників, з вимогами поліпшити життя населення, модернізувати економіку і з вимогами вільного переміщення країнами Європи. Минув рік. У країні глибока криза, громадянська війна з десятками тисяч жертв, економіка перебуває в стані падіння, повне олігархічне правління, і Євросоюз обговорює заходи щодо посилення режиму пересування громадян України в країнах ЄС. Ось підсумок», - вважає спікер Держдуми, повідомляє ТАСС.

Він задається питанням - «чи варто було вбивати і калічити десятки людей, підводити економіку під повний крах?». «Тепер чиновник США досить високого рівня приїжджав у країну і, по суті, схвалював створення коаліції і склад нового уряду. Просто до глибини душі боляче за братський український народ», - підсумував Наришкін.

Нагадаємо, 19 вересня учасники Контактної групи з врегулювання ситуації в Україні підписали в Мінську меморандум, що передбачає припинення застосування зброї обома сторонами конфлікту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом