Глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр закликає до якнайшвидшого скликання нового раунду переговорів контактної групи з врегулювання конфлікту на сході України, повідомляється на сайті МЗС ФРН.

«Ми підтримуємо зусилля ОБСЄ якомога швидше зібрати разом всіх учасників контактної групи за столом переговорів. Усіх сторін закликають конструктивно використовувати свій вплив на учасників конфлікту і таким чином зробити важливий внесок у стабілізацію ситуації», - заявив Штайнмайєр, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він також вітає останні домовленості між конфліктуючими сторонами в Україні щодо обміну полоненими. «Те, що результатом останнього раунду мінських переговорів стали переговори про обмін сотнями полонених в Україні - це дуже важливий сигнал, що надихає», - сказав міністр.

За словами Штайнмайєра, тепер необхідно продовжити переговори щодо лінії розмежування між сторонами конфлікту, що своєю чергою, також необхідно для гуманітарної допомоги людям, які проживають у цьому регіоні.

Нагадаємо, чергова зустріч тристоронньої Контактної групи щодо Донбасу відбулася 24 грудня близько 16:30. За підсумками зустрічі сторони обмінялися військовополоненими.

Глава самопроголошеної Донецької народної республіки Олександр Захарченко заявив, що деталі цієї зустрічі поки не розкриваються, оскільки «попереду ще другий раунд».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом