Представники самопроголошених Луганської та Донецької народних республік передали ОБСЄ проект заяви «про кроки назустріч» за підсумками мінської зустрічі 24 грудня, заявив представник ЛНР Владислав Дейнего.

За його словами, даних про реакцію з боку України поки немає. «Ми передали вчора на ОБСЄ проект протоколу за підсумками зустрічі (24 грудня), передали тексти заяви. Цей варіант заяви розглядалося на мінській зустрічі останній. На жаль, відповідної реакції від України не було. У всякому разі, досі жодної інформації від ОБСЄ щодо зроблених кроків назустріч нам з боку України немає», - сказав Дейнего.

Він також зазначив, що зміст заяви «поки що не для преси», однак додав, що це документ про взаємні кроки назустріч», - повідомляє ТАСС. «Ми зі свого боку беремо на себе певні зобов'язання й очікуємо, що українська сторона також своєю чергою візьме на себе певні зобов'язання в односторонньому порядку», - підкреслив він.

«Ми передали текст заяви для узгодження з тією стороною, влаштовує їх це чи не влаштовує. Це спроба вийти хоч на якісь консенсусні точки», - пояснив Дейнего.

Говорячи про можливість проведення чергового раунду переговорів, Дейнего зазначив, що «у всякому разі мене на цих переговорах не буде - мене туди ніхто не запрошував, ніяким чином не повідомляв». У той же час він зазначив, що «технічно, години до 9 вечора я можу встигнути туди, якщо це матиме сенс».

Як раніше повідомляв ForUm, четверта зустріч тристоронньої Контактної групи щодо Донбасу відбулася 24 грудня близько 16:30. Глава самопроголошеної Донецької народної республіки Олександр Захарченко заявив, що деталі цієї зустрічі поки не розкриваються, оскільки «попереду ще другий раунд». Черговий раунд переговорів у Мінську заплановано на 26 грудня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом