Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що засідання тристоронньої контактної групи щодо України планується провести у середу в Мінську.

«Ми плануємо завтра таке засідання. Поки переговори тривають, і ми не знаємо, чи досить нам одного засідання», - сказав він журналістам у Києві.

За словами українського міністра, основним питанням, яке обговорюватиметься на майбутній зустрічі контактної групи, - це виконання мінських домовленостей.

«Те, що зараз відбувається, це поки дуже крихке припинення вогню - це результат виконання саме нами мінських домовленостей», - розповів Клімкін, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, зараз важливо, щоб усі сторони виконували свої зобов'язання в рамках мінських домовленостей.

За словами міністра, важливим питанням майбутнього засідання є і питання української доставки гуманітарної допомоги в східні регіони.

«Ми повинні негайно забезпечити те, щоб українська гуманітарна допомога доходила до тих, хто страждає», - сказав міністр.

Нагадаємо, 22 грудня Президент України Петро Порошенко заявив, що наступні зустрічі тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на сході України відбудуться в Мінську у середу, 24 грудня, в п'ятницю, 25 грудня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом