Київська міська рада має намір обмежити продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у столиці з 22:00 вечора до 10:00 ранку кожного дня, включаючи вихідні дні та свята. Про це йдеться у проекті рішення порядку денного Київради.

Заборону на продаж алкоголю в нічний і ранковий час мають намір ввести як у великих магазинах, так і МАФах. Купувати пиво чи інший алкогольний напій пропонують у ресторанах або кафе.

Підставою для такого рішення столичної влади, стало те, що підлітки можуть легко купити алкоголь в роздрібних торгових мережах. Більш того, за інформацією Всесвітньої організації охорони здоров'я, понад 40% українців у віці від 14 до 18 років вживають алкогольні напої, повідомляє «Корреспондент.net».

Зокрема, засідання Київради, на якому можуть обмежити продаж алкоголю в столиці, має відбутися 13 листопада.

Голова постійної комісії Київради з питань сім'ї, молоді і спорту Віталій Даниленко прогнозує, що депутати підтримають таку ініціативу.

«Єдине, це буде проблема, з дрібними і крупними торговцями. На нас спробують натиснути певні клани, які мають мережі магазинів, кіосків. Але ми будемо боротися», - сказав Даниленко.

За його словами, такий крок влади дозволить відразу ж зменшити вживання алкоголю в столиці на 20%.

Ініціатори заборони продажу алкоголю в нічний час мають намір жорстко контролювати її виконання.

«Будемо робити відеозйомку і передавати матеріали в Міністерство внутрішніх справ і Головне управління міліції Києва», - додав Даниленко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

67