Міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина вважає, що переговори з урегулювання конфлікту в Україні не повинні проходити без участі польських представників, а також Німеччини і Франції.

«Кожна серйозна розмова про майбутнє України на тему пошуку відповіді, як завершити конфлікт, має проходити з нашою участю. Розмова без Польщі про Україну - те ж саме, якби щодо питання Лівії, Алжиру, Тунісу, Марокко розмовляли без участі Італії, Франції та Іспанії», - сказав він.

Схетина вважає, що українську кризу найкраще врегулювати за участю представників Польщі, Німеччини та Франції.

«Найкраще українські проблеми вирішувати у «Веймарському форматі» - Польща, Німеччина і Франція - тому що ми маємо найбільше знань і досвіду», - сказав він, повідомляє «УНІАН».

Схетина нагадав, що за ініціативою попереднього міністра закордонних справ РП Радослава Сікорського глави МЗС Німеччини і Франції погодилися приїхати до Києва в лютому цього року для проведення переговорів з екс-президентом Віктором Януковичем, а самі переговори закінчилися підписанням угоди між владою і опозицією.

«Їм вдалося завершити кровопролиття, коли снайпери стріляли в беззахисних демонстрантів. Вони зупинили ще більшу трагедію, тому що Янукович втратив контроль над ситуацією. Це був найбільший успіх Заходу в Україні в цьому році», - сказав Схетина.

Нагадаємо, Україна звинуватила РФ в небажанні виконувати Мінські домовленості.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом