Нацбанк встановив нові офіційні курси валют: 13,50 грн за долар і 16,89 грн за євро.

Вибори скінчилися - настає сувора реальність. 5 листопада Нацбанк встановив офіційні курси валют: 13,50 грн за долар і 16,89 грн за євро. Таким чином, американська і європейська валюта додали 54 і 71 коп. відповідно, пише «Комсомольська правда в Україні».

«Так що вже в четвер вранці ми побачимо в обмінниках курс 14 грн, - впевнений президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко. - І поступово офіційний курс наздожене розрив, що відокремлює його від курсу на чорному ринку. Якщо не буде ескалації конфлікту на сході країни, долар зупиниться на рівні 14,50-15 грн».

А ось виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко не сумнівається: НБУ доведеться перейти до розширеного валютного коридору.

«Зараз у нас, як і раніше, спостерігається різниця між офіційним і тіньовим курсом, так що девальваційний тиск зберігається, - говорить експерт. - І в НБУ лише два шляхи: або перейти до гнучкого курсоутворення, або зробити масовані інтервенції на ринок. Інтервенції робити ні з чого - немає ресурсів. Тому, швидше за все, Нацбанк перейде на розширений валютний коридор від 13 до 16-17 грн за долар».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

104