Європейський банк реконструкції і розвитку заснував фонд для підтримки зусиль України щодо реформування економіки, поліпшення ділового клімату та повернення на шлях стійкого зростання.

Міжнародні донори вклали в цей фонд загалом 11 млн євро, повідомляє прес-служба ЄБРР.

Зокрема, свої гранти в новий фонд ЄБРР вже внесли Фінляндія, Франція, Німеччина, Нідерланди, Швеція, Швейцарія, Великобританія і США. Крім того, Данія, Японія і Норвегія також розглядають можливість внесків, пише «ЛІГАБізнесІнформ»

«Ми дуже вдячні за цю підтримку від донорів. Це допомагає банку нарощувати свої інвестиції в Україні і підтримувати її, коли вона відчуває значні економічні і фінансові труднощі. Крім того, поліпшення інвестиційного клімату дозволить залучити додаткові інвестиції в країну», - сказав директор ЄБРР в Україні Шевкі Акюнер.

З застосуванням фонду банк збирається робити акцент на покращення інвестиційного клімату та боротьбу з корупцією, стабілізацію банківського сектора, підвищення енергетичної безпеки, розширення приватного сектора, підвищення конкурентоспроможності та модернізацію комунальної інфраструктури.

Нагадаємо, ЄБРР готовий виділяти кошти Україні за спрощеною процедурою.

Як раніше повідомляв ForUm, Міністерство фінансів визначило основні напрями співпраці з ЄБРР.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

70