У ніч на вівторок внаслідок складних погодних умов (ожеледь, шквальні пориви вітру, налипання мокрого снігу) через спрацювання систем захисту ліній електропередач сталося знеструмлення 516 населених пунктів у десяти областях. Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Відзначається, що в Одеській області знеструмленими виявилися 168 н. п., в Херсонській - 88 н. п., у Дніпропетровській - 72 н. п. Також без світла залишилися 56 н. п. Миколаївської, 37 н. п. Донецької та 22 н. п. Запорізької областей. Крім того, у Полтавській області електрика відсутня в 22 н. п., у Кіровоградській - у 8 н. п., а в Луганській - 6 н.п.

Згідно з повідомленням, через велику кількість снігу з метою забезпечення безпеки руху і проведення розчистки доріг від снігу були введені тимчасові обмеження та заборона на окремих ділянках доріг.

Так, в Одеській області обмежено рух великовантажних транспортних засобів на всіх напрямках при в'їзді в м. Одеса. Тимчасово заборонено рух на дорозі Одеса - Рені і Одеса - Київ. Через утворення заметів відзначаються затори на ділянках доріг Одеса - Мелітополь, Одеса - Кучурган, Одеса - Іллічівськ, Одеса - Південний.

Крім цього, як розповіли в ДержНС, в Миколаївській області закрито рух автотранспорту до закінчення негоди на всіх дорогах загального користування.

У Запорізькій області обмежено рух вантажного автотранспорту та пасажирських автобусів на автодорозі Харків - Сімферополь. У Херсонській області заборонено рух всіх видів транспорту на автодорозі Одеса - Мелітополь.

За даними прес-служби, значні снігові опади не давали можливості своєчасно прибирати сніг і ліквідувати снігові замети.

Враховуючи складність обстановки, підрозділами ДержНС України на автошляхах, де ускладнено дорожний рух, влаштовані пункти обігріву з гарячим харчуванням, важкою снігоприбиральною технікою.

До розчищення доріг, вивільнення транспортних засобів із снігових заметів і надання допомоги водіям і пасажирам залучено підрозділи ДержНС, Укравтодору, ДАІ, а також техніку і працівників комунальних служб (всього близько 2 тис. 900 осіб та 1 тис.650 од. техніки).

Станом на 07:00 вівторка, підрозділами ДержНС України вивільнено із снігових заметів близько 2 тис. 710 транспортних засобів та доставлено до місць обігріву понад 5 тис. осіб.

Як повідомляв ForUm, раніше через сильні снігопади було закрито рух транспорту на автодорогах у Миколаївській та Херсонській, обмежено - у Запорізькій областях. Обмежено рух на трасах Київ - Одеса, Одеса - Миколаїв та Одеса - Кишинів через негоду і заборонено рух автотранспорту на автомобільній дорозі М-15 Одеса - Рені.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом