Фонд гарантування вкладів фізичних осіб зможе отримати кошти в результаті реалізації активів банків тільки у разі відповідної роботи правоохоронних органів. Таку думку висловив Forum'у екс-заступник глави НБУ Олександр Савченко.

«Все залежить від прозорості процедур, від того, чи будуть задіяні правоохоронні органи, які запобіжать ліквідації активів без їх продажу», - зазначив він.

«Активи виводяться, як правило, перед приходом ліквідаторів або тимчасових адміністрацій. Є хороші шанси в разі професійної роботи правоохоронних органів ці активи повернути і продати за ринковою ціною. Потрібна політична воля і прозорість процедури», - пояснив експерт.

При цьому Савченко висловив упевненість, що у будь-якого банку є активи, які можна реалізувати.

«У банку завжди є активи. Якщо немає, тоді треба питати Національний банк - як він допустив існування банку без активів? Це корупція і хтось повинен нести відповідальність», - підсумував екс-заступник глави НБУ.

Нагадаємо, Фонд оцінює обсяг претензій до власників та керівництва банків, що виводяться з ринку, в 45,7 млрд грн, і планує виручити близько 10-15 млрд грн у результаті реалізації активів цих банків.
 

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33
Теги