Останні військові підрозділи США та Великобританії покинули бази Кемп-Лезернек і Кемп-Бестион в провінції Гільменд на півдні Афганістану.

Очолювані НАТО міжнародні сили сприяння безпеці в Афганістані (МССБ) залишили табори через добу після їх передачі під юрисдикцію Національної армії Афганістану. Весь цей час особовий склад та обладнання перевозилися повітрям в аеропорт провінції Кандагар. Всього було перекинуто близько 1 тис. військовослужбовців.

У травні нинішнього року президент США Барак Обама оголосив про рішення розпочати остаточне виведення американських сил з Афганістану. Передбачається, що кількість військовослужбовців США в цій країні скоротиться до початку 2015 року до 9,8 тис. осіб, потім протягом року зменшиться ще приблизно вдвічі, а в кінці 2016 року звідти підуть останні американські солдати і офіцери. Досі США зберігали на афганській території приблизно 30 тис. своїх військовослужбовців, повідомляє ТАСС з посиланням на місцеві ЗМІ.

Раніше Кабул і керівництво НАТО уклали угоду про статус міжнародного військового контингенту на афганській території. Його підписання відбулося слідом за утвердженням двостороннього афгано-американського договору про забезпечення безпеки, що передбачає збереження Сполученими Штатами обмеженою збройного угруповання на афганській території після виведення основних сил НАТО в кінці поточного року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

50