Російський опозиціонер Олексій Навальний отримав 3,5 роки умовного ув'язнення в рамках справи «Ів Роше», а його брата Олега суд засудив до 3,5 років реального ув'язнення. Про це повідомляє РАПСІ.

Зазначається, що, за словами судді, вирок у справі «Кіровлісу», за яким Навальний отримав п'ять років умовно, не включається у справу «Ів Роше», а є самостійним покаранням. Покарання обчислюється з сьогоднішнього дня - 30 грудня.

Згідно з повідомленням, суд зберіг домашній арешт Олексія до вступу вироку в силу, а Олега взяли під варту в залі суду.

Олег також оштрафований судом на 500 тисяч рублів. Крім того, з братів стягнуто понад 4,4 мільйона рублів за цивільним позовом «Багатопрофільної процесингової компанії», яка була однією з потерпілих сторін у справі.

Суддя оголосила тільки резолютивну частину постанови - пленум Верховного суду РФ дозволяє таку процедуру у складних економічних справах - тому невідомі причини прийняття такого рішення.

Так, розкрадання грошей «Ів Роше», за версією слідства, сталося раніше, ніж розкрадання коштів «Кіровлісу», тому суддя могла не рахувати покарання за двома вироками у сукупності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

157