Вірус геморагічної лихоманки діагностовано в однієї з медсестер, яка працювала волонтером в західно-африканській країні Сьєрра-Леоне і минулої неділі повернулася на батьківщину.

За інформацією таблоїду The Guardian, у понеділок вранці у неї проявилися перші симптоми захворювання і наразіас медсестра перебуває в медичному ізоляторі госпіталю Глазго.

За твердженнями лікарів, стан пацієнтки досить стабільний і «є надія, що вона виживе», пише ЛІГАБізнесІнформ.

Органами охорони здоров'я Британії та Шотландії вжито максимальних заходів безпеки для запобігання поширенню захворювання. Так, усім пасажирам рейсу в аеропорту Хітроу, яким прибула інфікована жінка, порадили в терміновому порядку звернутися до лікарів.

«Ризик для інших людей через цей випадок захворювання вкрай низький, - трохи заспокоїла громадськість прем'єр Шотландії, екс-міністр охорони здоров'я Нікола Стерджен. - Ебола була діагностована на ранній стадії, ще до появи симптомів, які призводять до передачі вірусу іншим людям».

Нагадаємо, станом на 29 грудня кількість жертв хвороби, викликаної вірусом Ебола, досягла 7 842 людей, інфіковано 20 081 людину.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

83