Понад 45% жителів Донбасу позитивно оцінюють Мінські домовленості між Україною, РФ і самопроголошеними ДНР і ЛНР.

Про це, як передає кореспондент ForUm`у, в ході прес-конференції «Фініш парламентських виборів під акомпанемент війни на сході і стихійної люстрації» заявив директор Інституту соціальної та політичної психології АПН України, член-кореспондент АПН України, кандидат психологічних наук Микола Слюсаренко.

За його словами, в цілому українці досить скептично оцінюють досягнуті в Мінську домовленості.

«Першим кроком до надійного і міцного миру вважають ці домовленості 28,5% опитаних. Що майже вдвічі менше, ніж кількість тих, на чию думку вони не виконуються, нічого не дали, і подальша війна з Росією неминуча. Такої думки дотримуються майже 42% респондентів», - сказав він.

При цьому, на Донбасі, за його словами, співвідношення оцінок дзеркально протилежне.

«45,3% позитивно оцінюють Мінські домовленості, а 25% ставляться до них критично», - зазначив експерт.

Опитування було проведене Інститутом соціальної та політичної психології НАПН України спільно з Асоціацією політичних психологів України в період з 13 по 19 жовтня. Було опитано 2000 респондентів у 152 населених пунктах, крім Криму, Севастополя і територій, не контрольованих київською владою на Донбасі. Похибка вибірки становить 3,2%.

Як раніше повідомляв ForUm, 5 вересня в Мінську на переговорах контактної групи між представниками України, Росії, самопроголошених ДНР і ЛНР з участю ОБСЄ підписано протокол про припинення вогню на Донбасі з 18.00 5 вересня.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом