Останні соціологічні дослідження свідчать, що люди хочуть бачити в новому парламенті нові обличчя. Зокрема, все більше прихильників завойовують партії «Самопоміч» та «ЗАСТУП». Про це сьогодні під час прес-конференції в Києві заявив директор дослідницької компанії «Актив-груп» Андрій Єременко.

За його словами, згідно з даними соціологічних досліджень, на виборчі дільниці 26 жовтня прийдуть 56% українців. Ще приблизно 15% не визначилися в своєму виборі. Рейтинг президентського блоку - стабільно високий: 37% опитаних віддадуть свої голоси за нього. Натомість втрачають позиції «Свобода» і «Радикальна партія».

«Колишні прихильники політсили Ляшка переходять до «Батьківщини», в межах 2%, а частина - до аграрної партії «ЗАСТУП», в межах 3,2%», - сказав директор дослідницької компанії «Актив-груп» і додав, що наслідком зміни електоральних уподобань українців стало стрімке зростання рейтингу аграрної політсили.

«Якщо «Самопоміч» - це партія міст, то із ЗАСТУПом» ситуація абсолютна дзеркальна. Від'їжджаємо 100 км від Києва і бачимо в селах дуже пристойний результат. Сьогодні за «ЗАСТУП» готові проголосувати 7,8% українців серед людей, які визначилися в своєму виборі», - сказав Єременко.

Політичний аналітик Тетяна Лупова зазначає, що партія «ЗАСТУП» стала найбільшою несподіванкою поточної виборчої кампанії.

«ЗАСТУП» - єдина партія, яка декларує, що захищатиме інтереси села. Її підтримує досить велика частка електорату - приблизно 30-40% населення України, які розуміють проблеми села, так чи інакше живуть у селі або близькі до сільського населення. І вони хочуть бачити нових людей при владі», - сказала Лупова.

Вона запевняє, що 7,8% «ЗАСТУПу» - це ще не пік популярності політсили. Цілком ймовірно, що ця цифра може зрости.

«Є також певний люфт для відбору певного відсотка серед тих, хто ще не визначився. Останній тиждень, як правило, дещо змінює результати», - сказала політичний аналітик.

Соціологічні дослідження проводилися по всій Україні, крім Криму та непідконтрольних українській владі територій Донбасу. Було опитано 1246 респондентів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом