Авторитетне французьке видання Le Figaro вирішило не публікувати результати громадського опитування, присвяченого постачанню вертольотоносця «Містраль» у Росію через шахраїв, які намагалися сфальсифікувати його результати. Про це пише газета «Комсомольская правда в Украине».

«Чи повинна Франція доставити корабель «Містраль» Росії? На це запитання ми запропонували відповісти нашим читачам у ці вихідні. Тим не менш, в понеділок ми вирішили не оголошувати результати, оскільки опитування стало предметом маніпуляцій череза автоматичну систему голосування», - йдеться на сайті газети.

Так, за даними Le Figaro, понад дві третини голосів - 180 260 тисяч - віддали з IP-адрес, що мають всі ознаки спам-ботів. Як з'ясувалося згодом, більшість таких адрес зареєстровані в Росії. Крім того, один із піків голосування припав у ніч на неділю, що не характерно для користувачів.

«Ми стали ціллю роботів», - зробили висновок у газеті і вирішили достроково припинити опитування.

У Le Figaro також додали, що цей випадок - не перший у практиці видання. У липні такої самої спам-атаки зазнало опитування на тему причетності Росії до падіння малайзійського «Боїнга» в Донецькій області.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом