Проект з облаштування державного кордону «Стіна» тягне все більше і більше коштів з держбюджету. Таку думку висловив у коментарі ForUm'у директор Інституту української політики Кость Бондаренко

«Арсеній Петрович (прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. - Ред.) мені нагадує лідера Албанії Енвера Ходжу, який був настільки впевнений, що СРСР і США будуть бомбити Албанію, що наказав ледь не у кожному дворі побудувати підземні бетонні бункери. І зараз Албанія - країна бункерів. А тепер Арсеній Петрович хоче побудувати стіну, виходячи з тих же міркувань», - зазначив експерт.

Бондаренко додав, що українська ситуація сильно відрізняється від ліванського страху ядерної війни. «Але є одне "але". У Ходжі не було хоча б корупційних схем, пов'язаних з виведенням коштів з держбюджету. А ми бачимо, як спочатку заявляється сума в 50 млн грн на «Стіну», потім вона збільшується до 100 млн грн, яких виявляється теж мало», - акцентував він.

«Виникає чітке бачення, що перед відставкою комусь дуже хочеться "наїстися"», - підсумував Бондаренко.

Як повідомляв ForUm, на початку вересня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про початок будівництва споруд на кордоні з Росією в рамках проекту «Стіна».

Пізніше Кабмін доручив Міністерству оборони направити на зміцнення державного кордону 100 мільйонів гривень.

Реалізація проекту здійснюється у трьох областях.

8 жовтня 2014 року Кабміном прийнято рішення про виділення додаткових 6 млн євро на реалізацію проекту «Стіна» на українсько-російському кордоні. Таким чином, загальна вартість будівництва складе 66 млн євро, або майже 1,2 млрд грн за курсом НБУ.

Крім того, міністр праці і соціальної політики Людмила Денісова заявила журналістам, що вимушених переселенців з Криму та зони проведення АТО можуть залучити для робіт з реалізації проекту «Стіна».

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

30
Теги