Арсеній Яценюк успішно використовував проект «Стіна» для передвиборчого піару.

«Це типова реакція на події та бажання виглядати найкрутішим. Ось він і набрав істотну кількість балів під час виборчої кампанії. Зараз будуть вноситися зміни до бюджету і стане ясно, що серйозних грошей на стіну не виділено», - заявив директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський.

За його словами, проект «Стіна» передбачає велику кількість грошей, але зараз у країни немає коштів навіть на набагато більш нагальні справи, а «Стіна» все одно не вирішить проблеми захисту кордону, пише «Взгляд».

У тому, що проект «Стіна» не є доцільним ні в технічному, ні у військовому плані, впевнений і екс-голова служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж.

На його думку, зведення «Стіни» не дасть очікуваного ефекту, оскільки засоби бронетехніки і ракети легко пройдуть через «стіну» без проблем.

«Стіна - це був політичний проект, покликаний показати, що влада щось робить. Але ця система не буде діяти ефективно, а принесе лише величезні витрати. Тому від цього поступово будуть відмовлятися», - упевнений Маломуж.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

35