Про проект «Стіна» не говорять, тому що немає грошей. Таку думку висловив Forum'у директор Центру політичних досліджень Михайло Погребинський.

«Зараз немає грошей, які навіть вкрасти можна. Зовсім погано стало. На одну й ту ж гривню дивляться сотні очей. Це як з тим вугіллям з Африки, яке, виявляється, не горить», - зазначив політолог.

На думку Погребинського, «Стіна» залишається віртуальним проектом.

«Приймається безліч рішень (українським урядом - Ред.), які мають сенс виключно віртуальний. Це і рішення щодо будівництва «Стіни». Будь-яка війна закінчується - і наша війна також. Весь цей проект «помре» ще до того, як буде щось реально зроблено», - зазначив Погребинський, додавши при цьому, що цей проект може бути способом заробити грошей.

«Це повна нісенітниця. Але нею займаються ті, хто, можливо, щось на ній зароблять. Хтось ці гроші оприбутковує. Іншого сенсу просто немає», - підкреслив політолог.

«Я вже не кажу про те, що в сучасному світі з сучасними засобами, наявними у держави, уявити, що можна якийсь рів побудувати - це просто курям на сміх. Якщо з тіого боку буде прийнято рішення атакувати - ніякий «рів» не допоможе», - додав Погребинський.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31