Передвиборний проект «Стіна» має стати реальною державною програмою. Про це в коментарі Forum'у сказав народний депутат України («Блок Петра Порошенка») Микола Томенко.

«Очевидно, що цей проект був передвиборним проектом однієї відомої партії. І сьогодні він став неактуальним», - заявив він.

Томенко зазначив, що це питання потребує уваги. «Я вважаю, що необхідно ще раз повернутися до ідеї, механізмів фінансування та етапів реалізації. Якщо «Стіна» це ідея контрольованого кордону України з Росією, то його треба реалізовувати», - додав він.

«Передвиборний проект необхідно перетворити на реальну державну програму з альтернативними джерелами фінансування і зрозумілою логікою реалізації», - наголосив Томенко.

Нагадаємо, проект укріплення державного кордону з РФ під назвою «Стіна» був затверджений на засіданні Кабінету Міністрів на початку вересня 2014 року.

Очікувалося, що перший етап проекту буде завершено через місяць, але в останній момент уряд вирішив змінити виконавця та розпорядника бюджетних коштів. Тоді реалізація проекту була передана від Міністерства інфраструктури до ДПС. У середині жовтня під час презентації проекту на прикордонному контрольно-пропускному пункті «Гоптівка» Харківської області прем'єр-міністр Арсеній Яценюк зазначив, що проект «Стіна» отримав ще одну назву - «Європейський вал».

Міністр інфраструктури Максим Бурбак пояснив, що в ДПС уряду поскаржилися, «що їм нічим і нікому робити проект», після цього Кабмін вирішив повторно змінити виконавця. За словами Бурбака, наразі міністерство вибирає проектні інститути, яким передасть технічне завдання від прикордонників.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

26