Лідер Комуністичної Партії України Петро Симоненко звернувся до європейських лівих і закликав їх приїхати в Україну в якості спостерігачів, щоб захистити результати виборів.



Про це в ході зустрічі з депутатом Європейського парламенту, членом фракції "Європейські ліві" Георгіосом Катроугкалосом, що відбулася 13 серпня в Брюсселі, заявив лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко.

Симоненко наголосив, що Компартія залишається єдиною системною партією на лівому фланзі, а «літак з двома правими крилами ніколи не полетить».

«Незважаючи на переслідування комуністів, партія сьогодні нарощує підтримку виборців. Об'єктивні соціологічні дані свідчать - Компартія набирає близько 7,5% голосів і потрапляє в парламент. Однак націоналістична влада робить все для того, щоб комуністів в парламент не пустити. Сьогодні вони навмисне вкидають соціологічні дані, занижуючи підтримку комуністів, а далі, граючи на це, намагатися вкрасти голоси у Компартії. Тому ми будемо боротися, відстоювати результат партії і ми впевнені, що відстоїмо», - зазначив лідер КПУ.

За словами політика, комуністи проходять у Раду, але потрібна допомога лівих, в тому числі, щоб захистити вибір прихильників партії.

«Ми звертаємося за підтримкою захисту результатів виборів, щоб ліві приїжджали в якості спостерігачів. Ми маємо намір спільно з нашими європейськими товаришами організувати екзит-пол і паралельний підрахунок, для того, щоб мати об'єктивний результат і перешкодити фальсифікаціям. Впевнений, що для Європи проходження Компартії в парламент буде найкращим тестом на чесність і демократичність виборів», - сказав народний депутат України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34
Теги