Президент України підписав указ про створення Національної ради з питань антикорупційної політики як консультативно-дорадчого органу при Президентові. Про це ForUmу заявили в прес-службі Глави держави.

Згідно з указом, Національна рада готуватиме Президентові України пропозиції щодо визначення та вдосконалення антикорупційної стратегії, здійснюватиме системний аналіз стану запобігання і протидії корупції в Україні, ефективності реалізації антикорупційної стратегії, заходів, що вживаються для запобігання і протидії корупції.

Крім того, завданням Національної ради є підготовка та подання Главі держави узгоджених пропозицій щодо поліпшення координації та взаємодії між суб'єктами, які здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії корупції. Нацрада оцінюватиме стан реалізації рекомендацій Групи держав проти корупції (GRECO), Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), інших провідних міжнародних організацій щодо запобігання та протидії корупції, підвищення ефективності міжнародної співпраці у цій сфері.

«Головною метою діяльності ради є довгострокова стратегічна підтримка та розробка впровадження антикорупційної політики», - повідомив, коментуючи указ, заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків.
 

Зазначається, що до складу Національної ради входять 17 членів. 9 із них представлятимуть громадськість - це 6 представників громадських об'єднань, які мають досвід підготовки антикорупційних пропозицій, представник Всеукраїнської асоціації місцевого самоврядування і 2 представники об'єднання підприємців. Також до складу Національної ради увійдуть представники Ради суддів, Кабінету Міністрів і Верховної Ради.

Національна рада проводитиме свої засідання раз на два місяці.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому закон про створення Національної комісії з питань запобігання корупції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом