Уряд України рекомендував НАК «Нафтогаз України» та ПАТ «Укртрансгаз» провести переговори з «Газпромом» про перегляд тарифів на транзит газу територією України.

Як повідомляється, переговори необхідно провести для приведення договірних відносин з питань транзиту природного газу територією України у відповідність з тимчасовим порядком формування тарифів, затвердженим постановою №510 Кабінету Міністрів від 3 вересня.

Як йдеться в документі, оприлюдненому на сайті уряду в четвер, дія порядку не поширюється лише на правовідносини, які виникають між «Нафтогазом» і АТ «Молдовагаз» під час транспортування газу трубопровідним транспортом територією України і Молдови для споживачів прикордонних районів двох країн, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ця постанова змінює методику формування тарифів на транзит. Це європейська методика і це також є однією з підстав на укладення нового контракту на транзит із «Газпромом», - прокоментував документ міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан.

Як повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів України запровадив державне регулювання у сфері транспортування газу територією України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом