В Україні тривають гоніння на незалежні засоби масової інформації та боротьба з «інакомисленням». Про це повідомляє прес-служба партії «Опозиційний блок».

«Зокрема, 3 жовтня у Кривому Розі було припинено мовлення телеканалу «Рудана», а вчора - 7 жовтня - у Дніпропетровську, без жодних пояснень був відключений від ефіру «34-й канал». Головний «гріх» цих телеканалів полягає в тому, що вони дозволяють собі мати точку зору, відмінну від позиції місцевої влади», - йдеться в повідомленні.

Крім того, ці ж представники місцевої влади дозволяють собі погрожувати своїм політичним опонентам. Зокрема, заступник губернатора області Борис Філатов на особистій сторінці в Facebook загрожує одному з лідерів «Опозиційного блоку» Олександру Вілкулу фізичною розправою з допомогою добровольчих батальйонів, додали в партії.

«Опозиційний блок» вважає, що батальйони українських добровольців створювалися для протидії тероризму і сепаратизму, а не з метою розправи з опозицією. Більше того, цей же діяч дозволив собі обізвати українських журналістів словами, які пристойні люди не вимовляють», - сказано в повідомленні.

«У зв'язку з вищезазначеним «Опозиційний блок» заявляє, що нас не вдасться зупинити або залякати образами і погрозами, однак ми вважаємо себе зобов'язаними виступити з попередженням, що подібна практика «політичних дискусій» абсолютно неприйнятна в будь-якій цивілізованій країні. Нам не страшно, нам соромно за те, що подібні люди намагаються керувати регіоном», - зазначили в партії.

В «Опозиційному блоці» також звернули увагу Президента України на те, що практика призначення на губернаторські посади олігархів виявилася вкрай небезпечною для державних інтересів.

«Опозиційний блок» закликає негайно виправити цю помилку, інакше до проблеми сепаратизму незабаром додасться не менш небезпечна для країни проблема «губернаторського феодалізму», вседозволеності й свавілля», - підсумували у блоці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом