Основна вимога «Опозиційного блоку» припинити втручання збройних формувань у процес підрахунку голосів на виборчих дільницях, лідер «Опозиційного блоку» Юрій Бойко заявив у вівторок, 28 жовтня, повідомляє прес-служба «Опозиційного блоку».

«Всі пам'ятають знаменитий вислів Сталіна про те, що не важливо, як голосують, важливо як рахують. На нашу думку, сьогоднішня влада насправді намагається реалізувати цей вислів, причому на територіях, де у «Опозиційного блоку» найбільша підтримка», - вважає Юрій Бойко.

За словами лідера партії, 90% усіх зафіксованих порушень за останню добу сталися на території Донецької, Луганської та Дніпропетровської областей. «Нас здивували висловлювання деяких спостерігачів про демократичність виборів, оскільки складно назвати демократією, коли збройні формування вламуються на території окружних дільничних комісій. А таких вторгнень тільки за минулу добу було 22», - повідомив він.

Юрій Бойко також наголосив, що найбільш характерні порушення, які відбуваються під час підрахунку голосів, і які зафіксовані «Опозиційним блоком» за минулу добу, пов'язані з трьома факторами.

«Перше, це вторгнення збройних формувань на територію виборчих дільниць та вкидання заздалегідь заготовлених протоколів», - повідомив лідер «Опозиційного блоку»

Так, зокрема, як розповів Юрій Бойко, в окрузі №50 у Донецькій області бійці невідомих озброєних формувань були присутні на виборчих дільницях. Також зафіксовано факт вкидання приблизно 4 тисяч бюлетенів за партію влади і 12 тисяч бюлетенів за кандидата, який мав підтримку губернатора Дніпропетровської області Коломойського.

В окрузі №106 у Луганській області заблоковано роботу комісії. І такі випадки не поодинокі. А в окрузі №38 у Дніпропетровській області зафіксовано факт психологічного і силового тиску на членів комісії радикальними збройними формуваннями.

Юрій Бойко повідомив, що «Опозиційний блок» підготував 18 позовів до судів щодо зафіксованих порушень, листи до міжнародних спостерігачів, які працюють на позачергових парламентських виборах в Україні, а також Президента України.

«Основна наша вимога - припинити втручання збройних формувань у процес підрахунку голосів на виборчих дільницях», - підкреслив Юрій Бойко.

«Ми захистимо голоси своїх виборців, оскільки бачимо наполегливе бажання влади знизити відсоток наших показників і зменшити кількість депутатів, які відстоюватимуть промислові регіони в майбутньому парламенті», - підсумував лідер «Опозиційного блоку».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31