В результаті реалізації «Стратегії реформ-2020», запропонованої Президентом України Петром Порошенком, рівень ВВП на душу населення в 2020 році в Україні має збільшитися до 16 тисяч доларів. Про це, як повідомляє прес-служба Глави держави, заявив перший заступник глави Адміністрації Президента Геннадій Зубко.

За словами Зубка, стратегія складається з 62 реформ. Першочерговими є антикорупційна, податкова, судова реформи, децентралізація влади, реформа правоохоронних органів, системи національної безпеки і оборони, охорони здоров'я.

Перший заступник глави АПУ підкреслив, що завдяки реалізації стратегії зросте рейтинг України у світі. Зокрема, рівень ВВП на душу населення у 2020 році має збільшитися до 16 тисяч доларів.

Говорячи про децентралізацію влади, Зубко зазначив, що місцеве самоврядування повинно отримати нові повноваження. «Ми маємо наслідувати приклад Німеччини, де заможні міста самостійно вирішують свої проблеми, без залучення допомоги державного бюджету», - підсумував Зубко.

Як раніше повідомляв ForUm, 25 вересня Президент України Петро Порошенко представив свою концепцію реформ «Стратегія-2020».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом