Міська влада Луганська заявляє про неможливість відновлення роботи тролейбусів у місті через відсутність достатньої напруги в електромережах, повідомляє прес-служба міської ради Луганська.

За словами першого заступника мера Луганська Манолиса Пілавова, сьогодні в умовах найжорстокішого дефіциту палива і паливно-мастильних матеріалів гостро стало питання соціально орієнтованого транспорту.

«Під час бойових дій від обстрілів серйозно постраждала вся інфраструктура міста, і тролейбусне депо, і повітряні лінії, тролеї, рейки, і сам електротранспорт - не виняток. За цей час нам вдалося відновити тролеї практично по всіх лініях маршрутів, відремонтувати розворотні кільця, реанімувати, наскільки це можливо, транспорт, технічно ми готові випустити на лінії тролейбуси вже до кінця цього тижня. Але сьогодні ми знову впираємося в проблему, яка стримує наш рух щодо життєзабезпечення міста у всіх напрямах - це жорсткий ліміт потужності, який надають нам енергетики», - сказав Пілавов.

Він також додав, що якщо буде відновлено другу лінію електропостачання, і напруга в мережах дозволить відійти від режиму жорсткої економії, тролейбуси знову вийдуть на маршрути.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом