Україна в обмеженому режимі постачає електроенергію на Кримський півострів, однак через її дефіцит в Криму змушені в суботу, 27 грудня, продовжити віялові відключення споживачів, повідомив міністр палива та енергетики Криму Сергій Єгоров.

«400 МВт зараз у нас становить перетікання з України (максимальний обсяг в останні дні 650 МВт). Система зараз працює в режимі «до особливого розпорядження». Близько 400 МВт становить власна генерація. Пікове споживання у нас приблизно 1000 МВт, тому дефіцит зараз ми компенсуємо за рахунок віялових відключень по всьому півострову», - повідомив Єгоров.

За його словами, зараз три з чотирьох кримських ТЕЦ працюють на повну потужність. «Сімферопольська, Камиш-Бурунська і Севастопольська ТЕЦ працюють на сто відсотків, а ось ТЕЦ в Саках трохи буксує. Там є проблеми з автоматикою, і всі відключення і стрибки впливають. Вони періодично вмикаються і вимикаються», - сказав він, повідомляє ТАСС.

Єгоров також повідомив, що до енергетиків зараз надходить величезна кількість скарг на відключення. «Віялові відключення - зараз наша основна проблема. Люди скаржаться на соціальну несправедливість, когось відключають довше, когось зовсім не відключають, - розповів міністр. - Намагаємося пояснювати людям, що не відключаємо тільки райони, де є соціально значущі об'єкти».

Нагадаємо, в п'ятницю, 26 грудня, Україна вдруге за тиждень повністю відключила енергопостачання АР Крим. Потім о 17:00 диспетчер ГУП РК «Крименерго» отримав телефонограму від НЕК «Укренерго» про введення перетоку в 400 МВт по лінії Каховка - Джанкой.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом