Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин підтвердив відключення сьогодні зранку Кримського півострова від електроенергії, а також подальше відновлення електропостачання півострова.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, він заявив у ході засідання Кабінету Міністрів України.

«Сьогодні вранці на впродовж значного періоду був відключений (від електроенергії - Ред.) Кримський півострів. Буквально нещодавно він був підключений. Ми сподіваємося, що споживачі в Криму будуть дотримуватися тих лімітів, які були узгоджені в договірному режимі між компаніями «Укрінтеренерго» та «Крименерго». У цьому договорі є чіткі вимоги щодо обсягу електроенергії, яку вони споживають. Щодо потужності, яка доводиться. Тому будь-яке переспоживання буде обмежуватися», - сказав він.

«У попередні дні виконувалися графіки обмежень на територіях країни. Також на Кримському півострові та території, де проводиться АТО. Починаючи з сьогоднішнього дня ми ввели досить радикально це питання (віялових відключень електроенергії - Ред.). Тому будь-які раніше доведені ліміти всіх суб'єктів будуть відстежуватися дуже жорстко», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, Україна 24 грудня без попередження повністю відключила Крим від постачання електроенергії.
 

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом