Україна без попередження повністю відключила Крим від постачання електроенергії, повідомив міністр палива і енергетики республіки Сергій Єгоров.

«Об 11:10 Україна без попередження повністю припинила постачання електроенергії в Крим», - сказав Єгоров, повідомляє Інтерфакс-Україна.

На даний момент у центрі Сімферополя електропостачання відсутнє повністю, навіть не працюють світлофори. Спостерігаються труднощі з мобільним зв'язком, у абонентів немає можливості робити вихідні дзвінки.

«Українська сторона вже після відключення пояснила нам, що Крим нібито перевищив можливості щодо постачання, які були в України в умовах зниження (української, - Ред.) генерації», - сказав міністр палива та енергетики Криму.

Він повідомив також, що зараз в республіці спішно запускаються мобільні газотурбінні електростанції і дизельні генератори, які були відключені після закінчення ранкового максимуму споживання електроенергії.

«Ситуація в ці хвилини склалася непроста, тому що ми відключили обладнання, а повторне підключення займає час», - сказав Єгоров.

Він повідомив також, що міністерство палива та енергетики Криму і Міненерго РФ ведуть переговори з міністерством енергетики України про поновлення поставок електроенергії в Крим.

«Якщо це не вдасться, будемо застосовувати віялове відключення», - сказав міністр.

Нагадаємо, Росія підписала контракт з Україною про транзит електроенергії на територію Криму.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом