Міністр оборони Валерій Гелетей ініціює створення при Міністерстві оборони Ради волонтерів, якій, зокрема, буде надано право розпоряджатися коштами, що надходять у рамках благодійної акції «Підтримай українську армію». Про це заявив Гелетей на зустрічі з волонтерами, які допомагають українській армії.

Гелетей зазначив, що Рада волонтерів також займатиметься закупівлею для Збройних сил військової форми, ремонтом військової техніки, медичним забезпеченням, закупівлею продуктів харчування й загалом усім тим, що необхідно Збройним силам, крім зброї, повідомляє «УНІАН».

Водночас Гелетей не виключив, що надалі волонтерам буде надано право займатися закупівлею зброї. У таких закупівлях будуть задіяні ті волонтери, які мають відповідну професію, пройдуть спеціальну перевірку й отримають доступ до державної таємниці.

Також Гелетей зазначив, що відтепер коштами, перерахованими на номер «565», буде розпоряджатися Рада волонтерів. На сьогодні йдеться про суму в 60 млн грн. Координатором Ради волонтерів Гелетей призначив волонтера Давида Арахамію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом