Влада Росії не планує запроваджувати будь-які валютні обмеження або обмеження на рух капіталу, заявив президент Росії Володимир Путін у ході свого виступу на інвестиційному форумі «Росія кличе».

«Ми не плануємо запроваджувати ніяких обмежень валютних або щодо руху капіталу», - підкреслив Путін. На його думку, Центробанк зможе впоратися зі стійкістю національної валюти без додаткових заходів.

«У Банку Росії достатньо інструментів, щоб забезпечити фінансову стійкість. Додам, що перехід Банку Росії до плаваючого курсу не означає повну відмову від валютних інтервенцій», - заявив Путін, повідомляє «РБК-Україна».

На його думку, у Росії є низка дуже сильних чинників, які забезпечують стабільність. «Незважаючи на негативні зовнішні чинники, профіцит бюджету становить понад 900 млрд рублів, а це вдвічі вище, ніж у попередній період того ж року», - підкреслив він. Обсяг резервних фондів перевищує 9% ВВП Росії, а інфляція за підсумками року становитиме до 8%. «Це дійсно вище за показники минулого року. У 2013 р. це було 6,5%. Причина також зрозуміла - у зростанні цін на деякі продукти харчування», - сказав він.

Як раніше повідомляв ForUm, 6 серпня президент Росії Володимир Путін підписав указ про заборону імпорту сільськогосподарської продукції, сировини і продовольства з країн, які запровадили санкції проти Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

23