Українські вкладники не зможуть швидко отримати свої кошти, незважаючи на кредитування Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Таку думку ForUm'у висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

«Кабмін гроші вже дав, кошти у Фонд гарантування вкладів фізичних осіб вже залиті. Швидше за все, ще 5 млрд грн дадуть. Я так розумію, що грошей вистачить. Всім по 200 тис. грн точно повернуть», - упевнений Охріменко.

Експерт відзначає, що в кредитуванні враховані вкладники тих банків, у яких НБУ тільки планує ввести тимчасові адміністрації.

«Інша справа, що швидко вкладники свої гроші не отримають. Зараз тимчасові адміністрації вводять умовно. В НБУ розуміють, що платити все одно доведеться, тому спочатку все прораховується, обмірковується, а потім приймають рішення. Панікувати не потрібно, але швидко свої вклади українці не отримають», - вважає він.

Нагадаємо, що було опубліковано постанову Кабміну №456 від 17.09.2014 р. «Про забезпечення надання кредиту Фонду гарантування вкладів фізичних осіб». Документом доручається Мінфіну випустити ОВДП на 10,118 млрд грн з терміном обігу до 15 років і процентною ставкою доходу на рівні 5% річних в обмін на фінансові векселі, видані Фондом на тих же умовах.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом