1 жовтня в Полтавській області України створено «Полтавський патріотичний блок». Про це в ході прес-конференції заявили представники політичної організації.

За словами кандидата по виборчому округу №150 Костянтина Жеваго, Полтавщина є серцем України і виступає з зразковою ініціативою об'єднання навколо захисту цілісності держави та відродження рідного краю.

«На нинішніх виборах до парламенту Полтавщина висунула вісім кандидатів, які підтримані патріотично налаштованою громадою області. Не політиків, а патріотів.

Наша мета - захист території області від можливого вторгнення російських військ і терористів. За нами жителі краю, спільна робота з батальйоном «Лтава» та Автомайданом. Ми плануємо виграти вибори у всіх 8 округах», - підкреслив Жеваго.

Коментуючи електоральну ситуацію в країні, Жеваго запевнив, що Полтавський патріотичний блок при голосуванні за політичні сили за партійними списками підтримує Блок Петра Порошенка, пише Фраза.

«ППБ підтримує БПП. Час об'єднувати країну і патріотично налаштованих громадян. Так само, як навколо нашого Блоку об'єдналися патріоти Полтавщини, навколо Блоку Петра Порошенка об'єднається вся Україна. Незважаючи на наміри ворога розділити Україну, ми обрали Президента в першому турі, продемонструвавши єдність всьому світу. При формуванні ППБ ми відійшли від лідерської моделі. Всі кандидати від Блоку злагоджено працюватимуть у Верховній Раді в інтересах жителів Полтавщини і України», - переконаний Жеваго.



Як повідомив кандидат по виборчому округу №146 Микола Несен, «ключовими пріоритетами діяльності Полтавського патріотичного блоку є розвиток культури та забезпечення випускників шкіл Полтавщини якісною і доступною вищою освітою».

У Полтавському патріотичному блоці запевняють, що перш за все візьмуться за вирішення питань захисту рідного краю, залучення інвестицій в економіку області, створення нових робочих місць, ремонт доріг, відродження аграрного виробництва і підвищення якості життя на селі.

За словами кандидата по виборчому округу №145 Андрія Баранова, командира батальйону територіальної оборони «Лтава», на Полтавщині необхідно невідкладно провести люстрацію, яка стане взірцем для інших регіонів України.



«Люстрацію необхідно почати з заполітизованого голови Полтавської облдержадміністрації. Ми повинні невідкладно викинути з системи влади регіону всіх чиновників, які служили режиму Януковича. Люстрація повинна стосуватися і нині діючих народних депутатів від Полтавщини. Це наш загальний план і він збігається з президентським баченням очищення влади», - додав Андрій Баранов.

«Наступним кроком має стати повна готовність Полтавщини до зимового опалювального сезону - ми повинні врятувати жителів області від холодної зими. Це буде можливо, коли всю повноту відповідальності за стан справ в області буде нести патріотично налаштована група депутатів в парламенті спільно з новопризначеною після виборів місцевою владою», - заявила кандидат по виборчому округу №144 Ірина Балибіні.

Зі свого боку кандидат по виборчому округу №147 Леонід Непипа наголосив на необхідності термінового залучення інвестицій як основного джерела наповнення бюджету Полтавської області на 2015 рік.

«Гордість за Полтавщину і єдність з народом є нашими принципами. Ми від них не відступимо. Полтавський патріотичний блок консолідує зусилля влади і суспільства і поверне довіру громадян як до народних депутатів, так і виконавчої влади в цілому», - впевнений кандидат по виборчому округу №148 Юрій Саковський.

За словами кандидата по виборчому округу №149 Віктора Лотоуса, «Полтавський патріотичний блок має чітку програму відродження та розвитку області. Нагадаю, що Полтавщина - це основа українського машинобудування. І для відродження промисловості необхідно насамперед захистити жителів Полтавщини від зовнішньої загрози, від ворога, який вже підкрадається до воріт регіону».

Впевненість у перемозі висуванців Полтавського патріотичного блоку висловив і кандидат по виборчому округу №151 Роман Харченко.

«Вперше за всю історію України полтавці віддадуть свій голос за своїх. За тих, хто їх не зрадить і не перекинеться в інший табір. Жителів області захищає батальйон територіальної оборони «Лтава», а в парламенті відстоюватимуть інтереси області вісім кандидатів, висунутих патріотичною громадою Полтавщини».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом