Охороняти порядок у день виборів у Верховну Раду, 26 жовтня, будуть близько 5,5 тисяч правоохоронців. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, в ході прес-конференції повідомив начальник ГУ МВС України в м. Києві Олександр Терещук.

«Під час виборчого процесу в Києві буде задіяно близько 5,5 тис осіб», - сказав він.

Згідно з даними прес-служби відомства, вони будуть задіяні у забезпеченні правопорядку на виборчих дільницях, ОВК і ЦВК.

За словами Терещука, також будуть працювати групи оперативного реагування в кожному районі столиці.

«Згідно з оперативною інформацією, в окремих політичних сил є бажання зірвати вибори, якщо вони відчують і побачать, що не зможуть здобути перемогу на тих чи інших мажоритарних округах. В кожному районі міста Києва також буде працювати близько 100 осіб. Це групи оперативного реагування, бронегрупи», - повідомив він.

Також у день виборів будуть задіяні вибухотехніки та кінологічна служба, які будуть залучені для перевірки інформації за повідомленнями.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що в день проведення позачергових парламентських виборів правопорядок будуть забезпечувати 82 тисячі співробітників міліції, понад 60 тисяч з них будуть задіяні в охороні виборчих дільниць.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

19