Українцям треба готуватися до того, що початок опалювального сезону цього року буде перенесено на більш пізній термін. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу заявив голова Альянсу «Нова енергія України» Валерій Боровик.

«Думаю, що рішення про початок роботи котелень буде прийнято урядом у «ручному режимі», залежно від реальних погодних умов», - вважає експерт.

За словами Боровика, у зв'язку з рішенням уряду про зниження температурного режиму в квартирах, потрібно бути готовим до того, що в житловому фонді буде не тепліше 15 градусів. Тому українцям варто заздалегідь подбати про те, щоб зберігати тепло найпростішими способами.

«Приберіть декор з батарей, підніміть штори, поставте за радіаторами фольгу для відбиття тепла. Ці нехитрі прийоми допоможуть підвищити температуру повітря в квартирі на 2-3 градуси», - порадив експерт.

Як раніше повідомляв ForUm, у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України озвучили заходи, які дозволять скоротити споживання газу на 30% під час опалювального сезону.

Віталій Виголов, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом